ארוחות סיניות ביתיות רבות מתחילות במרק חם וטעים, שמעניק לסועד תחושה נעימה, פותח את התאבון ותורם מאוד לבריאות. המרק הבא עשיר מאוד בוויטמין B5, שחיוני לבניית התאים ותפקודם, מסייע בפירוק שומנים ותורם להרגעה במצבי חרדה ולחץ. כמו כן, המרק מכיל גם סלניום, מינרל המסייע בהגנה מפני סרטן המעי הגס וסרטן הערמונית.
אופן הכנת המרק סיני:
-
הוסיפו לסיר גדול את ציר העוף, רוטב הסויה, זרעי השומשום, המלח והפלפל, והביאו לרתיחה.
-
הורידו את עוצמת הלהבה לנמוכה והוסיפו את הפטריות והטופו. בשלו את המרק במשך 3 דקות.
-
הוסיפו את החומץ, שמן השומשום והקורנפלור, ובשלו במשך 2 דקות נוספות.
-
כבו את האש לחלוטין והוסיפו למרק את הביצה הטרופה תוך כדי ערבוב.
-
הגישו את המרק עם בצל ירוק קצוץ לקישוט.
מקור: שולי פ.