לא הרבה יודעים, אבל הגזר קיים לא רק בצבע הכתום, ואפשר למצוא אותו גם בגווני סגול, אדום ולבן/שמנת. הגזרים מהווים מקור מצוין לאשלגן, ויטמינים מקבוצתA,B,C,K , סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, הם מחזקים את הדם והטחול, מסייעים לירידה במשקל וברמת הכולסטרול, ומשפרים את בריאות העיניים.
המתכון הבא קל הכנה ומהיר, ובסופו מתקבלים גזרים צלויים מרהיבים בעלי פריכות עדינה זיגוג המייפל והחמאה המומסת מעל מעניקים להם טעם מיוחד, בנוסף למראה המרשים.
כמה טיפים לפני שנלמד להכין גזרים צבעוניים קלויים בתנור עם מייפל:
גזרים: את המתכון מומלץ להכין עם גזרים צבעוניים, אך אפשר להכין גם עם גזרים כתומים. הגזרים הצבעוניים בדרך כלל דקים לעומת הכתומים, ואם הם עבים רצוי לחתוך אותם לחצי או אפילו לרבעים. השתדלו לשמור על חיתוך בעובי אחיד כדי שזמן הצלייה יהיה אחיד. רצוי לקלף את הגזרים, אך אם החלטתם שלא אל תשכחו לרווח ולשפשף אותם היטב.
שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית ולא בשמן צמחי – יהיה הבדל עצום בטעם.
חמאה: ניתן לוותר על החמאה, ולהפוך את המתכון לפרווה/טבעוני. החמאה מוסיפה פריכות וטעם מיוחד.
סירופ מייפל: מומלץ לבחור בסירופ איכותי. אפשר להחליף את הסירופ בסילאן או בדבש. ניגוד הטעמים בין החמאה, המלח וסירופ המייפל יוצרים שילוב מתוק-מלוח עם טעם נהדר.
להעשרת הטעם: אפשר להוסיף תבלינים כמו: כמון, אבקת שום/שום כתוש, טימין או פפריקה מעושנת.