אין דבר שמסמל יותר את הקיץ הישראלי מאשר אבטיח מתוק וקריר ביום שמשי חם, אבל למרות שהוא כל כך אהוב ונפוץ, עדיין יש רבים שמתקשים לחתוך ולהגיש אותו בקלות. בכתבה הבאה תמצאו מקבץ הצעות הגשה יצירתיות, טיפים יעילים לחיתוך, מתכונים ואפילו מדריך קצר שיעזור לכם לבחור את האבטיח המושלם, הכל כדי שתוכלו ליהנות מאחד מהפינוקים הטובים ביותר של הקיץ!
|
1. בחירת אבטיח הגשת האבטיח המושלם מתחילה הרבה לפני שמגיעים למטבח ומרימים סכין. כשאתם בסופר או אצל הירקן ואתם מנסים לבחור איזה אבטיח לקחת אתכם, כדאי שתזכרו את הטיפים הבאים. אמנם לא מדובר במדע מדויק, אבל עם הזמן אתם תלמדו כיצד לזהות את הפרי המתוק והבשל ביותר.
|
2. מקלות אבטיח
שיטת החיתוך וההגשה הזאת אולי דורשת קצת אימון, אך הדבר ללא ספק משתלם כשרואים כמה קל ונוח לאכול אבטיח בצורה הזו. מדובר בטריק מושלם ומהיר להכנת אבטיח כשבאים אורחים רבים, והיות שלא מפרידים את האבטיח מקליפתו, ניתן להשתמש בה כידית אחיזה נוחה וחסכונית!
|
|
|
|
3. מנגל אבטיח
אם חשוב לכם שצורת ההגשה של האבטיח שלכם תהייה גם שימושית וגם יצירתית ויש לכם כמה דקות פנויות, הרעיון הבא פשוט מושלם עבורכם. הכינו מראש כף גלידה או כלי דומה, שיפודי עץ ומבחר פירות אהובים כדי להכין קינוח מעוצב שלא ישאיר אף אורח אדיש. לחצו כאן כדי ללמוד איך להכין אבטיח מעוצב בצורת מנגל.
|
4. שייק אבטיח טבעי
אם אתם מרגישים הרפתקנים במיוחד ואתם רוצים להכין שייק אבטיח במינימום מאמץ ומקסימום סטייל, זאת השיטה שאתם צריכים להכיר. מה צריך להכין? סכין, מקדחה וקולב מתכת ישן שאפשר לפרק. נשמע מוזר? צפו בסרטון הבא וגלו את הטריק להכנת שייק קייצי וטבעי בתוך פחות מ-30 שניות!
|
5. פיצת אבטיח
רוצים להפתיע את החברים ובני המשפחה שלכם? הזמינו אותם לבוא לשולחן האוכל ולטעום מהפיצה הקיצית שלכם! מדובר למעשה בשיטת הגשה שדורשת קצת מאמץ, שכן יש לחתוך את האבטיח לפרוסות עגולות במקום לפלחים. החדשות הטובות הן שאחרי שחתכתם את האבטיח, תוכלו לקשט כל "משולש" בתוספות כמו: פירות, עלי נענע, קוקוס מיובש ואף גבינה בולגרית או פטה מפוררת. התוצאה פשוט נפלאה ומעוררת תיאבון! לחצו כאן כדי להכיר עוד סידורי פירות וירקות קלים ומרשימים.
|
6. קרטיב אבטיח
אם יש דבר שמסמל יותר את ימי הקיץ החמים מפרוסת אבטיח מתוק, זה כנראה קרטיב קרח קפוא ומרענן. בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין לעצמכם קרטיב טבעי שמשלב את הטעם המתוק של האבטיח עם פיקנטיות מפתיעה.
מרכיבים
הכנה
|
7. קיפוד אבטיח
ולסיום, אני רוצה לשתף אתכם הצעת הגשה שזכתה למחיאות כפיים סוערות משני הקטנים שלי (הישג מכובד לכל הדעות) שכיף להכין וגם כיף לאכול בלי לדאוג ל"הרס" היצירה. אם אתם סומכים על הילדים שלכם עם סכינים, הם יכולים אפילו לעזור לכם בהכנת ה"קיפוד" הזה, וגם אם לא הם יכולים לעזור בעיצוב הפנים שלו.
|
|
|
|
|
|
אם אתם רוצים לקחת את ה"קיפוד" מחוץ לבית, אפשר לדחות את השלב האחרון ולקחת בקופסה את האבטיח החתוך עד לזמן ולמקום שבו תרצו להגיש את המנה. אני מבטיחה לכם שאף אחד לא יהיה אדיש ליצירה המיוחדת שלכם! |
מקור התמונות: Harsha K R |
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: